MILYEN STÍLUSÚ ZENE LESZ AZ ESKÜVŐN?

Elsősorban olyan, amilyet szeretnétek, bár számomra a mulatós tabu. Noha szívemhez legközelebb az elektronikus zene underground vonulata áll, a DJ-pultban javarészt jelentősen mást képviselek. Azt gondolom, legszórakoztatóbban a mindenki által jól ismert hiphop és R’n’B dalokat tudom felvonultatni, belefűzve minden báját és szépségét a modern popzenének, de természetesen itt nem áll meg a tudomány. Az évek során közel minden mainstream zenei stílusban megmutattam magam és bizonyítottam, hogy milyen egy igazán jó buli, legyen szó retróról vagy a legújabb slágerekről – akár magyar, akár külföldi az előadó alkotásáról beszélünk.

Kidolgoztam egy módszert, amivel tökéletesen fel tudom mérni, hogy milyen zenét szeretnétek hallani esküvőtökön. Egy nagyjából 300 dalt felvonultató kérdőív kitöltésével többet tudok meg zenei elképzeléseitekről, mintha napokig beszélgetnénk arról, hogy mit szeretnétek hallani, így biztosan nem lesz probléma azzal, hogy Ti és a násznép a lehető legjobban érezze magát!

A továbbiakban kiemelve néhány stílust végigmegyünk rajta, miket várhattok, ha rám bízzátok mennyegzőtök jó hangulatát!

R’n’B és hiphop

Napjaink fiatalos esküvőin véleményem szerint ez a stílus az, amely a legmeghatározóbb szerepet tölti be az este folyamán. A ’90-es és kétezres évek R’n’B és hiphop slágerei mindenki számára jó emlékeket elevenítenek fel, de alapvetően napjaink klub bulijainak nagy részén is felhangzik. Ne aggódjatok, természetesen nem az egész este fog Beyoncé és Jennifer Lopez dalainak jegyében telni, de abban biztosak lehettek, hogy rövid blokkokban időnként felcsendül majd néhány felejthetetlen klasszikus vagy éppen mai sláger.

Magyar zenék

Azt hiszem, ha valami nélkül nem elképzelhető egy magyar pár esküvője, azok a jól ismert hazai slágerek. Én ezek közül is a funkysabb hangzásúak mellé teszem le a voksom, de természetesen megtalálható a repertoárban Ákostól Zoltán Erikáig az ABC összes betűjére egy-egy jól ismert magyar előadó a ’60-as évektől a mai napig! Ezt nem is érdemes sokáig taglalni, ha éneklést vártok, ezekre a dalokra megkapjátok!

Mai slágerek

Luis Fonsi Despacitója alighanem az utóbbi évek egyik legmegosztóbb slágere, de kétségek nélkül mondhatjuk, hogy mindenkit megmozgatott: óvodástól a nyugíjasig mindenki ezt dúdolja, amint megszólal a rádióban. Ez és napjaink más slágerei pontosan emiatt kihagyhatatlan elemei egy igazán mai esküvőnek. Ezek a toplistás dalok nem kívánnak magyarázatot, főleg egy fiatal pár, fiatal vendégekkel teli mennyegzőjén!

’90-es évek házibuli slágerei

Ha valamitől beindul a buli, azok az 1990-es évek házibuli slágerei! Spice Girls – Wannabe? Lou Bega – Mambo No5? Nincs kérdés, ezek a dalok korosztálytól függetlenül mindenkit feltüzelnek és lángra lobbantják a táncparkettet! A legjobb bulik akkor kerekednek, amikor a közönség feszültségmentesen jól érzi magát – és mire másra engedné el magát az ember, mint ezekre, utánozhatatlan házibuli-hangulatot adó számokra?

Latin dallamok

Már említettem a Despacitót, de természetesen itt nem áll meg a spanyol és portugál ritmusok tárháza. Manapság egyre népszerűbb a reggaeton, vagyis az elsősorban dél- és közép-amerikai országok dallamos tánczenéje. Ha csak annyit mondok, Enrique Iglesias, Daddy Yankee vagy J Balvin, valószínűleg máris tudjátok, miről beszélek. Ezeket a latin zenéket remekül lehet párosítani néhány örökzöld kedvenccel, így máris a teljes tánctér a spanyol bűvölet alá kerül!

2010 körüli slágerek

Jó lenne ezt a kategóriát valahogy normálisan nevesíteni, de egyszerűen nem találtam még rá jó kifejezést. De mondok pár példát: David Guetta – Sexy Bitch, Flo-Rida – Right Round, Calvin Harris – Summer. Azt hiszem, már értitek mire célzok. Ezek azok az elektronikus ihletésű gigaslágerek, amelyek meghatározták a most 25-30 év köztiek tinédzserkorát és így alighanem örökre a szívükbe lopták magukat.

Rock’n’Roll

Ha “retró” zenéről beszélünk számomra ez az igazi szerelem! Elvis Presley, Chuck Berry, Bill Haley, Little Richard és csak folytathatnánk a végtelenségig. Ha táncról van szó, ezek a zenék biztosan a parkettre szólítják a leggyorsabb lábúakat! Szerencsére kis hazánknak is van igazán nagy műve ebben a stílusban, hisz a Hungária és Fenyő Miklós zenéit ki ne tudná akár álmából is felkeltve?

Funk/Disco

Amikor funky vagy diszkó zenéről beszélünk érdemes szemünk előtt tartani, hogy ezek nem csak korszakok voltak, hanem meghatározó stílusok, amelyek a mai napig visszaköszönnek a modern popzenében. Barry White-tól, Michael Jacksonon és az Abbán keresztül Bruno Marsig, megnézzük mit tudott ez a két csodás stílus az elmúlt évtizedekben!

Rock

Azokat sem felejtjük el, akik a keményebb zenéket szeretik, főleg, hogy ebben a stílusban is számtalan világslágert találunk a mai napig. Legyen magyar vagy külföldi, nem hagyjuk ki a felejthetetlen gitárriffeket, sőt még lehet egy kis headbang is belefér, ha eldurvul a buli!

… és itt még nincs vége! Ha szeretnél még komolyabb betekintést nyerni abba, hogy milyen dalokra várhatsz egy általam vezényelt esküvőn, nézd át szűk 300 dalt tartalmazó kérdőívem, aminek kiértékelése során kidolgozom, pontosan hogy fog összeállni a buli abból a több, mint 12 000 számból, amit magammal viszek egy-egy rendezvényre!